Fritidshem

Skapande och estetiska uttrycksformer

Föregående tips Nästa tips

Pärlfigurer på nyckelring

Syfte

Syftet med aktiviteten är att barnen ska lära sig att följa en visuell beskrivning (en ritning). Aktiviteten främjar eleverna förmåga att lära genom estetiska uttrycksformer när de skapar en figur till sin nyckelring.

Metod

Detta behöver ni: Snöre eller elastiskt band. Pärlor i olika färger (vi har använt billiga nabbi-pärlor). En hake eller ring för att fästa trådarna.

Så här gör man: Pärlorna träs på vanligt starkt snöre eller elastiskt band. En nål i varje ände underlättar proceduren. Markera trådändarna i olika färger (gärna samma som på ritningen). Jag har laminerat arken och ritat hur de två trådarna går med en tjock OH-penna.

Reflektioner från pedagoger

Det är roligt att det går att göra så många olika figurer. Det finns alltid någon för alla. Dessutom kan eleverna välja efter intresse, tycke och smak, men också svårighetsnivå.

Reflektion från elever

Lite pilligt och svårt innan man kom igång. Eleverna tyckte att det var roligt att göra nyckelringar!

Lgr22

Undervisningen syftar till att främja elevernas fantasi och förmåga att lära tillsammans med andra genom lek, rörelse och skapande genom estetiska uttrycksformer samt med utforskande och praktiska arbetssätt.

Byggande och konstruktion med hjälp av olika material, redskap och tekniker.

Kommentarer


    Läs vår personuppgiftspolicy