Annons:

Om Lektionsbanken

Lektionsbanken är platsen där lärare inspirerar lärare med sina bästa tips, till exempel lektionsidéer, längre projekt eller filmtips i olika ämnen. Alla inskickade tips kopplas Lpfö 98 och Lgr 11. Innan tipsen publiceras går en lärare igenom dem för att se att de är okej att lägga ut. Du kan fritt använda tipsen i din undervisning och verksamhet. Nu finns det ca 50 tips för förskolan och 700 lektioner för grundskolan. I takt med att material skickas in kommer innehållet under varje ämneskategori att växa.

Bidra med dina idéer!

Du kan såklart också bidra med dina tips. Du kan länka till din blogg eller skicka in filer. Följ gärna strukturen i exemplen för förskola och grundskola så blir det lättare för alla att ta del av Lektionsbanken. Vi hjälper till att komplettera ditt tips om någon av delarna saknas. Skicka in dina lektioner här.

Fritidshem

Lektionsbanken bygger upp en inspirationsbank med material som passar för fritidshem. Självfallet kopplas dessa bidrag till styrdokumenten. Vill du bidra med material eller har förslag på hur sajten kan utvecklas, hör av dig till info@lektionsbanken.se.

Dela Lektionsbanken

Ladda ned information om Lektionsbanken och anslå på din arbetsplats. Klicka här.
Vi finns även på Facebook och på Twitter.

Ansvarig

Jag som ansvarar för Lektionsbanken heter Fredrik Sandström och är lärare i SV/SO år 7-9 på Gäddgårdsskolan i Arboga. Vill du veta mer, kontakta mig.

Annons:
Annons:
Annons: