Om Lektionsbanken

Lektionsbanken är platsen där lärare inspirerar lärare med sina bästa tips, till exempel lektionsidéer, längre projekt eller filmtips i olika ämnen. Alla inskickade tips kopplas Lgr22. Innan tipsen publiceras går ämneslärare igenom dem för att se att de är okej att lägga ut. Du kan fritt använda tipsen i din undervisning och verksamhet. Nu finns det ca 1 200 lektionstips för grundskolan. I takt med att material skickas in kommer innehållet under varje ämneskategori att växa. Lektionsbanken har cirka 80 000 besök varje månad och fler än 200 000 sidvisningar!

Bidra med dina idéer!

Du kan såklart också bidra med dina tips. Du kan länka till din blogg eller skicka in filer. Följ gärna strukturen som redan finns i databasen så blir det lättare för alla att ta del av Lektionsbanken. Vi hjälper till att komplettera ditt tips om någon av delarna saknas. Skicka in dina lektioner här.

Fritidshemmet

Lektionsbanken bygger upp en inspirationsbank med idéer som passar för fritidshem. Självfallet kopplas även dessa bidrag till styrdokumenten. Här skickar du in tips. Har du förslag på hur denna kategori kan utvecklas, hör av dig till info@lektionsbanken.se.

Följ Lektionsbanken

Vi finns på Facebook.

Ägare och ansvarig

Lektionsbanken ägs av Lärarförbundet. Jag som administrerar och ansvarar för Lektionsbanken, på uppdrag av Make Your Mark, heter Fredrik Sandström. Till vardags är jag lärare i SV/SO år 7-9 på Gäddgårdsskolan i Arboga.
Vill du veta mer, kontakta mig.