Fritidshem

Lekar, fysiska aktiviteter och utevistelse

Träffa hålen

Syfte

Vi såg en bild i en katalog på en pricktavla. Den såg väldigt kul ut, men den var dyr tyckte vi. Men hur svårt kan det vara att göra en själva? Vi bestämde oss för att prova och vi visade både oss själva och eleverna att mycket kan vi göra själva. Till på köpet blev det en rolig och uppskattad rastaktivitet!

Metod

Material som ni behöver: En presenning, märkpenna, sax, kraftig tejp och snören eller rep att sätta upp den med.

Så här gjorde vi
Vi ritade ut olika hål i presenningen och klippte ut dem samt stärkte kanterna med tejpen. Vi skrev hur många poäng som varje hål skulle ge med märkpenna. I hörnen knöt vi fast snöre så att det går att fästa i fotbollsmål, gungställning eller mellan två träd.

Tanken är att den ska gå att använda för olika slags bollar. Den första gången öste regnet ner så vi valde att kasta innebandybollar som inte sög åt sig av vattnet. Nästa gång ska vi testa att skjuta fotbollar.

Reflektioner från pedagoger

Det regnade första gången vi använde den och ändå ringlade köerna långa. Det ser vi som att det var en kul idé så denna ska vi använda många gånger.

Reflektion från elever

Eleverna tyckte det var väldigt roligt. Många ville hjälpa till så bollkallar hade vi i överflöd. Vi fick göra två köer för att det var så många som ville vara med. De har önskat att vi ska göra detta snart igen.

Lgr 22

Initiera, organisera och delta i lekar av olika slag.
Idrotter och andra fysiska aktiviteter inomhus och utomhus under olika årstider och i olika väder.

Kommentarer


    Läs vår personuppgiftspolicy