Årskurs 1-3

Matematik

Ormen – Multiplikation 2-5

Syfte

Träna på gångertabellerna 2-5. Ett självrättande material som går att använda om och om och om igen – om det plastas in.

Läraren reflekterar

Materialet går att använda i klassrummet flera gånger. Eleverna kan rätta själv eller be en kamrat dubbelkolla svaren. Läraren kan också kopiera ormen så att eleverna kan få med sig en egen för att öva hemma. Dessa kopierar jag på lite tjockare papper (orkar inte plasta in dessa – det tar för lång tid).

Ormen långe - Multiplikation 2-5 - Träna gångertabellerna på lågstadiet

Metod  – Så funkar Ormen

Kopiera upp ormen, plasta in och klipp ut lapparna enligt bilden. Använd färgat papper (olika) till de respektive gångertabell. Lägg dem i lådor och märk upp ordentligt så att eleverna hittar rätt orm. Ormen ska läggas från ”Start” till ”Mål”. Multiplikationen ska överensstämma med svaret på nästa lapp.

Lgr22 Syfte

Utveckla förmåga att välja och använda lämpliga matematiska metoder för att göra beräkningar och lösa rutinuppgifter.

Centralt innehåll*

Metoder för beräkningar med naturliga tal, vid huvudräkning, överslagsräkning och skriftlig beräkning. Användning av digitala verktyg vid beräkningar.

Kriterier för bedömning av kunskaper*

Eleven väljer och använder i huvudsak fungerande matematiska metoder för att göra enkla beräkningar med naturliga tal och lösa enkla rutinuppgifter med tillfredsställande säkerhet. Eleven använder huvudräkning för att genomföra beräkningar med de fyra räknesätten.

* årskurs 1-3

Kommentarer


    Läs vår personuppgiftspolicy