Årskurs 7-9

Rastverksamhet

Föregående tips Nästa tips

Kasta gris på grisen

Syfte

På vår skola har vi en gris som symbol och vi vill leka lekar med gristema en hel vecka på rasten. Detta var en av lekarna. Kasta prick är alltid uppskattat och vi tänkte att det är roligare att kasta grisar genom grisen än bollar så vi har samlat på oss grisar av olika sort.

Metod

Material som ni behöver: En plywoodskiva, borrmaskin, sticksåg, färg och grisar av alla de slag!

Så här gjorde vi
Vi ritade en gris på skivan och sågade ut och målade den rosa. Grisarna hade vi hittat lite olika i varierade storlekar och material så det blev lite svårare. Tio poäng för att träffa ögonen och fem poäng om man träffade trynet. Vi målade en startlinje med gatukrita och lade alla grisar i en hink. En hink till hade vi på baksidan av den stora grisen för att samla ihop dem i efter varje elev som kastat.

Reflektioner från pedagoger

Tänk att det är så roligt att kasta saker som inte eleverna väntar sig att få kasta! Många elever ville prova så det blev väldigt uppskattat av alla olika åldrar. Just denna var ju en gris men här är det ju bara fantasin som kan begränsa oss. Mest uppskattad var nog grisen som pep. Den ville alla passa på att klämma lite extra på innan de kastade!

Reflektion från elever

Eleverna kastade grisar hela rasten så det var en uppskattad aktivitet som vi kommer köra fler gånger. Eleverna frågade också vad vi skulle kasta för kul nästa gång.  Så nu måste vi klura ut något annat tema… Kanske en bil, ko, groda eller rent ut av en skattkista med guldmynt som ska träffa i kistan.

Lgr22

Initiera, organisera och delta i lekar av olika slag.
Idrotter och andra fysiska aktiviteter inomhus och utomhus under olika årstider och i olika väder.

Kommentarer


    Läs vår personuppgiftspolicy