Fritidshem

Lekar, fysiska aktiviteter och utevistelse

Föregående tips Nästa tips

Frisbeegolf

Syfte

Under vårt tema utomhus på fritidshemmet ville vi presentera nya utomhusspel/lekar. Min kollega Emelie som kom på den roliga idén att göra en egen bana för att köra frisbeegolf på skolgården. Sagt och gjort!

Metod

Material som behövs: 

  • Frisbees
  • Rockringar
  • Koner med nummer på
  • Startkort att skriva antal kast på och pennor

Så här gjorde vi
Vi ställde ut åtta koner med nummer på (1-8) med olika avstånd. Vid varje kon la vi en rockring som då är målet. Varje elev som önskade vara med fick en frisbee och ett startkort att fylla i hur många kast det tog till varje rockring. Några skrev antalet kast med siffror och några gjorde kryss som vi hjälpte dem räkna ihop när de gick i mål. De fick välja om de ville gå själva eller med en kompis längs banan på skolgården.

Reflektioner från pedagoger

Kul att så många ville vara med! Det var blandade åldrar som deltog och alla kunde vara med. Denna bana kan man ju ändra och göra svårare, lättare, kortare eller med längre avstånd mellan rockringarna.

Reflektion från elever

Det var enkelt att förstå vad man skulle göra och det var bra att man kunde välja om man ville köra själv eller med kompisarna. Många körde flera varv för att slå sitt eget rekord. De tyckte det var jättekul och önskade sig en ny och längre bana nästa gång.

Lgr22

Initiera, organisera och delta i lekar av olika slag.
Idrotter och andra fysiska aktiviteter inomhus och utomhus under olika årstider och i olika väder.

Kommentarer


    Läs vår personuppgiftspolicy