Årskurs 4-6

Undervisning

Föregående tips Nästa tips

En skattkista med minnen

En skattkista med minnen

Sammanfattning

Samla utvalda elevarbeten över tid, till exempel under åren 4-6, och lägg dem i en låda utan elevernas kännedom. Överraska eleverna flera år senare, kanske när de slutar nian, med att öppna lådan tillsammans med eleverna.

 

Så här gjorde jag

I många år har jag samlat mina mellanstadieelevers bästa arbeten i en låda, utan elevernas kännedom. Lådan får sedan inte öppnas förrän de slutar nian. Jag brukar avslöja lådans existens några veckor innan avslutningen så att nyfikenheten ökar inför dagen då vi öppnar den.

I skattkistan ligger många gemensamma arbeten, som serier, tankeböcker och diktsamlingar. Men även individuella skatter med den bästa berättelsen, den finaste bilden och de klokaste tankarna.

Om du redan nu vet om att du kommer att ha möjlighet att besöka din klass ett antal år efter att du lämnat den, skapa en skattkista med minnen. Det är hur roligt som helst att vara med när den öppnas. Många skratt och pinsamma ögonblick i en salig blandning. Det blir en härlig stund av nostalgi! Har jag skrivit det här? Att det är modigt att fråga chans på någon? Coolt!

Kommentarer


Läs vår personuppgiftspolicy