Annons:

Nya möten – nya möjligheter

Ett drygt halvår har gått sedan Lektionsbanken för förskolan startades. Det har varit ett spännande halvår som för mig har inneburit flera nya möten och samtal kring lärande och undervisning i förskolesammanhang. Begreppet ”lektion” utmanar och det tvingar oss att börja formulera oss kring vår pedagogiska praktik. Det är bra. Under november månad kommer jag att ”turnera” runt med Förskolans rikskonferens för att föreläsa om just detta. Vi besöker Göteborg den 6/11, Malmö den 20/11 och Stockholm den 27/11. Dessutom kommer konferensen för första gången någonsin landa i Umeå den 10/3 2015. Ni hittar mig i Lektionsbankens monter i pauserna och jag hoppas på nya möten där precis som på den här sidan, en plats för nya möten kring pedagogik.

Det är glädjande att få berätta att vi under hösten arbetar stenhårt med att kunna öppna Lektionsbanken för förskoleklass inom kort. Naturligtvis kan du som arbetar i förskoleklass ta del av och använda tipsen för både förskola och skola, men för oss är det självklart att förskoleklassen även ska ha ett ”eget rum”. Därför vill vi uppmana er som arbetar i förskoleklass att börja skicka in ert material redan nu. Förskoleklassens tips kommer att vara utformade utifrån samma rubriker som förskolans, men med koppling till Lgr11. Läs mer om tipsens utformning här. När vi ger plats för ännu en skolform här på Lektionsbanken skapar vi möjligheter för nya möten, möten som vi hoppas ska leda till att barns/elevers utbildning blir ännu bättre. Så tveka inte över att dela med dig.

Kommentarer

  • Elisabeth Lundmark skriver:

    Vad härligt att du sprider din kompetens och ditt engagemang, Martina!

    • Martina Lundström skriver:

      Tusen tack, Elisabeth! Du och många andra är mina inspirationskällor. Tillsammans kan vi skapa världens bästa förskola och skola 🙂